T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / SAMANDAĞ - Azize Süleyman Yalçın Ortaokulu

Azize Süleyman Yalçın Ortaokulu

Telefon
03265651124
Belgegeçer
0
WEB
https://azizesuleymanyalcinortaokulu.meb.k12.tr
Adres
MEYDAN MAH. SAHİL CAD. NO: 102 SAMANDAĞ / HATAY
Vizyon
Vizyon ideallerimizdir. Vizyon hayallerimizdir. Vizyon ne olmak istediğimizdir. Bundan yola çıkarak vizyonumuz; Türk Milli Eğitimi’nin genel ve özel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilkelerini yaşam değeri olarak benimseyen, Öğrenmenin değerini bilen ve öğrendiklerini sorgulayan, Bilim ve teknolojiyi yaşamına dahil eden, Toplumsal değerler ile evrensel değerleri bütünleştiren, Yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenen, lider ruhlu önderlik vasıflarına sahip öğrenciler yetiştiren bir kurum olmaktır
Misyon
BİZ; Bilgili, becerili ve kendine güvenen, Bilgi toplumunun gereği akla dayalı değerlere sahip, Bilgi donanımı yüksek, Sorgulayan ve üretken, Önyargılardan uzak bakış açısına sahip, Değişime ve gelişime açık, Kendisi ve çevresiyle barışık, Yarınlara güvenle bakabilen, Lider ruhlu, örnek öğrenciler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim yılında "Akdenizde Gemileriniz Batmasın" projesiyle 87 okulun katıldığı "Bu Benim Eserim" proje yarışması Mersin Bölge Sergisinde ilk 18´e girerek "Özel Jüri Ödülü" almıştır.
Öğretmen :12
Öğrenci :203
Derslik :8
Kütüphane Kitap Sayısı :650
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
08:20-14:30
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
Samandağ merkezden kalkan köy dolmuşları ile yapılmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Mahalle
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 35 km ilçe merkezine 11 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
2021-2022 eğitim-öğretim yılı Küçükler Futbol Turnuvası ilçe 2.liği. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Yıldız Kızlar Tek Pota Basketbol Turnuvasında ilçe 3.lüğü.
Bilimsel Etkinlikler
2017-2018 eğitim öğretim yılında okulumuz TÜBİTAK´ a katılmıştır.
Proje Çalışmaları
Yazdır